Το ελληνικό κράτος έχει αναλάβει μια τεράστια πρόκληση και έχει δεσμευτεί να την φέρει εις πέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει κάνει σταθερά βήματα προόδου με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού. Για να παραμείνει όμως ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, είναι απαραίτητη η στοχευμένη προβολή της χώρας και η αναζήτηση νέων αγορών. Όπως σημειώνεται εξάλλου τα τελευταία χρόνια, ολοένα περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και η διαφήμιση έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή τους την επιλογή.

Η προβολή της χώρας γίνεται με μια καλά δομημένη διαφημιστική καμπάνια, η οποία περιλαμβάνει την τηλεόραση, το διαδίκτυο και κάθε μορφής προβολή σε ξένες αγορές. Φυσικά και οι διαφημίσεις στοχεύουν στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων ατόμων από το εξωτερικό. Γι’ αυτό το λόγο, προωθούνται συμφωνίες ως προς την ευκολότερη μεταφορά των επίδοξων ταξιδιωτών. Ως παράδειγμα αναφέρεται η διασύνδεση των ελληνικών νησιών, αλλά και της ηπειρωτικής χώρας, με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Κάτι τέτοιο κάνει πιο θελκτικές τις διακοπές στην Ελλάδα για μεγαλύτερο κομμάτι των ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Στο διαδίκτυο, η στόχευση γίνεται μέσα από διαφημίσεις με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Οι ομορφιές της Ελλάδας αποτελούν από μόνες τους πόλο έλξης για εκατομμύρια τουριστών. Ωστόσο, η ενίσχυση του συναισθήματος της προσμονής και της επιθυμίας επιτυγχάνεται μέσα από συνεχόμενες διαφημίσεις. Ένα βίντεο που θα προβάλλει τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, τα πετρόχτιστα κάστρα στην Πελοπόννησο, τις εξαίσιες παραλίες της Κρήτης και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης, το ελληνικό φαγητό και τη διασκέδαση, σίγουρα θα κάνει πάταγο!

Ο ΕΟΤ κάνει εξαιρετική δουλειά, ως προς την προβολή της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. Με υπομονή και επιμονή, οι ιθύνοντες του ελληνικού τουρισμού έχουν θέσει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στον τομέα αυτό. Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό προδιαγράφεται πραγματικά λαμπρό και τα επόμενα χρόνια!