Η Χρήση του Ίντερνετ σε Διεθνείς Πτήσεις

Φανταστείτε πόσο πιο ευχάριστη θα ήταν η πτήση σας, αν είχατε τη δυνατότητα να συνδεθείτε στο ίντερνετ και να μιλήσετε με τους φίλους σας. Το διαδίκτυο είναι απαραίτητο στην καθημερινότητά μας, προσφέροντας πληθώρα επιλογών και ευκαιριών στον καθένα. Μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί τα τελευταία νέα ή να επικοινωνήσει με φίλους και συνεργάτες, να ολοκληρώσει εργασίες στο διαδίκτυο και να διασκεδάσει. Όλα αυτά λοιπόν πλέον θα είναι διαθέσιμα εν πτήσει, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση των κινητών συσκευών των επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, κάτι τέτοιο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή αρχικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν όλα πάνε όπως πιστεύεται, τότε ολόκληρη η βιομηχανία των αεροπορικών ταξιδιών πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει ριζικά. Οι ευκολίες της σύνδεσης στο διαδίκτυο ενώ πετάτε είναι σαφώς εφικτές. Πρόκειται για ένα χρήσιμο μέτρο, το οποίο στοχεύει στην ποιοτική βελτίωση της πτητικής εμπειρίας των επιβατών στο σύνολό τους. Καθώς η πρόσβαση στα αεροπορικά ταξίδια έχει διευκολυνθεί μέσω της μείωσης του κόστους, είναι απολύτως λογικό να δοθεί πια η έμφαση στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών εν πτήσει.

Τα αεροπλάνα μέχρι τώρα δεν υποστήριζαν μια τέτοια υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχε σαφής απαγόρευση της χρήσης των κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Αν κάποιος επιβάτης το επιθυμούσε, υπήρχε απλά η επιλογή να βάλει την κινητή συσκευή του σε λειτουργία πτήσης. Αντί λοιπόν να είναι εντελώς κλειστή, περιοριζόταν δραστικά η σύνδεσή της με το ίντερνετ και αποφεύγονταν ορισμένες λειτουργίες της συσκευής.

Ο κίνδυνος από τις παρεμβολές στο σήμα του αεροπλάνου φαίνεται πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, για τον οποίο πλέον οι κινητές συσκευές θα είναι ελεύθερες να λειτουργούν ακόμη και κατά το ταξίδι με αεροπλάνο. Μια ποιοτική αναβάθμιση, η οποία πρόκειται να κάνει την πτήση σας ακόμη πιο ευχάριστη και το χρόνο να κυλά ακόμη πιο εύκολα μέσα στο αεροπλάνο!