Είναι αλήθεια πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες των κινητών συσκευών. Ανάμεσα σε αυτά τα πλεονεκτήματα, το ότι το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στα κινητά και προσφέρει ευκολία σε κάθε χρήστη. Ενώ πριν κάποια χρόνια κάτι τέτοιο θα φάνταζε εξωπραγματικό, πλέον είναι απόλυτα φυσιολογικό να συνδέεται ένας χρήστης στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεται στο δρόμο ή σε ένα καφέ.

Αυτή η εξέλιξη με τις κινητές συσκευές έχει ωθήσει κάθε επιχείρηση στο να δημιουργήσει ιστοσελίδες, που θα είναι φιλικές προς τους χρήστες τέτοιων συσκευών. Όπως μπορεί εύκολα κάποιος να συμπεράνει, οι ανάγκες ενός τηλεφώνου δεν είναι ίδιες με εκείνες ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Το μέγεθος της οθόνης διαφέρει σημαντικά, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες αλλάζουν. Στο κινητό τηλέφωνο, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η ευκολία. Τα πάντα πρέπει να είναι πρακτικά και η πλοήγηση του χρήστη οφείλει να γίνεται γρήγορα, αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα.

Γι’ αυτό και υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι στην κατασκευή ιστοσελίδων, ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κινητών συσκευών. Υπάρχουν μάλιστα επιχειρήσεις, οι οποίες επιλέγουν μια εντελώς διαφορετική μορφή ιστοσελίδας από αυτή που χρησιμοποιούν για τους σταθερούς υπολογιστές. Οι προγραμματιστές σε αυτή την περίπτωση δημιουργούν τη σελίδα εκ νέου, λαμβάνοντας υπόψη τις ξεχωριστές ανάγκες των κινητών συσκευών.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε χρησιμοποιούνται ιστοσελίδες που προσαρμόζονται 100% στο περιβάλλον των κινητών συσκευών. Τέτοιες ιστοσελίδες ονομάζονται fully responsive και προσφέρουν όλα τα πλεονεκτήματα μιας καλαίσθητης, πλήρως λειτουργικής σελίδας σε κάθε συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τη χρηστικότητα των ιστοσελίδων για κινητές συσκευές. Καθώς αυτές αποτελούν το μέλλον, οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επενδύσουν στην κατασκευή ιστοσελίδων που καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών. Επομένως, τα κινητά τηλέφωνα γίνονται πλέον πρωταγωνιστές και ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων προσαρμόζεται σε αυτά τα δεδομένα.