Θα έχετε παρατηρήσει ότι μία επιτυχημένη ιστοσελίδα προκαλεί τους επισκέπτες να την εξερευνήσουν, κρατώντας το ενδιαφέρον τους αμείωτο κάθε στιγμή. Για να γίνει αυτό, μία συνηθισμένη και άκρως αποδοτική στρατηγική που χρησιμοποιείται είναι η εφαρμογή οπτικοακουστικών ερεθισμάτων. Με άλλα λόγια, σε μία ιστοσελίδα χρησιμοποιούνται βίντεο και πολλές φωτογραφίες. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γραφήματα και πίνακες με πολύχρωμες σημειώσεις.

Όλα αυτά έχουν ως κοινό τους παρονομαστή τη δημιουργία μιας καλαίσθητης, άκρως λειτουργικής και ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας. Αυτό είναι το ζητούμενο, έτσι ώστε η ιστοσελίδα να προσελκύει επισκέπτες και να τους κρατά για αρκετό χρόνο. Η παραμονή ενός επισκέπτη εξάλλου προδιαθέτει θετικά για τη μετατροπή του χρήστη σε πελάτη. Γιατί όμως το οπτικοακουστικό υλικό δίνει τέτοια ώθηση σε μία ιστοσελίδα;

Οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα απ’ όλα, είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν την πλειοψηφία των πληροφοριών μέσα από την όραση και την ακοή. Επομένως, ένα βίντεο προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και οι πληροφορίες που περιέχει γίνονται ευκολότερα αντιληπτές στο ευρύ κοινό.

Επιπλέον, η διάδραση ενισχύεται μέσα από οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Αν λοιπόν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε έναν χρήστη και να τον κάνετε να σκεφτεί πιο πολύ σε σχέση με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε, τότε ένα γράφημα ή ένας οδηγός με φωτογραφίες είναι ό,τι πρέπει!

Εκτός από τα παραπάνω, έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι το οπτικοακουστικό υλικό εύκολα διαμοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει πολύ περισσότερα άτομα. Θα πρέπει το περιεχόμενο που χρησιμοποιείται σε μία ιστοσελίδα να είναι εύπεπτο και εύκολα αξιοποιήσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, πληροί τις προϋποθέσεις!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το οπτικοακουστικό υλικό κάνει μια επιχείρηση να φαντάζει περισσότερο αξιόπιστη. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν να δημιουργηθούν τέτοια ερεθίσματα, τα οποία επεξηγούν και ενημερώνουν το κοινό. Για μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας, συνεπώς, μην ξεχνάτε τη σημασία των οπτικοακουστικών μέσων!